Your search results

Na šestem srečanju pogledali slovensko turistično ponudbo skozi oči popotnika z avtodomom

Posted by mrezapza on 14 junija, 2019
| 0

Predstavniki občin-partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji so se včeraj zbrali na Mirni. Poudarek letošnjega srečanja je bila delavnica, na kateri so pogledali na turistično ponudbo v svoji občini skozi oči popotnika za avtodom.

Bistvo vsakega srečanje je, da se dobimo, da se pogovorimo, kaj si želimo v prihodnosti in da pogledamo, kaj smo naredili do sedaj. Tisti, ki jih zanima avtodomarski turizem, tiste občine, ki čutijo do avtodomarskega turizma, so tukaj, so z nami. Vesel sem, da bomo v prihodnosti našo mrežo postajališč za avtodome nadaljevali in samo še nadgrajevali“ je prepričan vodja projekta in župan nosilne občine, Občine Mirna, Dušan Skerbiš.

»Tako kot so raznoliki turisti, ki za dopust izbirajo apartmaje, hotelska naselja, hostle, resorte in podobno, tako so različni tudi popotniki z avtodomi, zato je pomembno, da v lokalnem prostoru pogledamo na turistično, kulinarično,  vsakovrstno ponudbo doživetij skozi oči popotnika z avtodomom in mu predlagamo, kaj spomina vrednega lahko izkusi,« je poudarila koordinatorka Petra Krnc Laznik.


V projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je trenutno vključenih 89 občin, ki se bodo s skupnim katalogom predstavljale na sejmih od jeseni 2019. Pet let po predstavitvi ideje so na srečanju največ besed namenili občutku varnosti in dobrodošlice, poudarili so tudi pomen ustrezne označitve s prometnimi znaki. Tokrat so največ besed namenili bogati turistični ponudbi, ki jo imajo vse občine, pa nanjo ne znajo vse v celoti opozoriti tudi popotnika, ki se na eni od več kot 160 lokacij v Sloveniji ustavi z avtodomom.